KURSER I SHAMANISM

Andlig och personlig utveckling

Shamanismen är ursprunget till alla andra religioner. Shamanen är en andlig specialist som finns i många traditionella kulturer. Han eller hon är en medlare mellan andarnas och människornas värld, en person som använder sina hjälpandar för att gå in i trans för att hjälpa sina samhällsmedlemmar.

Under kurserna gör vi trumresor och besöker undervärlden och övervärlden, andarnas länder, och lär oss kommunicera med olika anderådgivare och kraftdjur. Vi använder oss av olika övningar för att få kontakt med olika typer av andar. 

I mörkret möter vi oss själva...

Vi berättar också om olika teorier om shamanism och olika shamanska metoder, vad som är skillnaderna och likheterna mellan traditionell shamanism och nyshamanism m.m.
Vi ger också energihealing, d.v.s. renar från negativa energier
och tillför ny, positiv energi
 
 
 
Sjung min trumma, sjung

Sjung alla glömda sånger

Sjung över oceaner av tid

Sjung och lär oss minnas

Vi skänker dig en storslagen och kraftfull upplevelse med två skickliga trummare, skallra, sång och dans. Efter din resa hjälper vi dig att tolka ditt äventyr i den andliga världen.

Kurserna vänder sig både till nybörjare och de som känner att de inte har kommit igång med shamaniserandet, men också till alla erfarna trumresenärer som vill komma vidare eller är nyfikna på vad shamanism betyder i andra kulturer. Vi utför olika övningar så att du kan utveckla ditt shamaniserande.

Vi vill hjälpa dig att finna din andliga dimension och/eller att fördjupa den genom kontakt med andarna/dig själv.

Vi utgår från Michael Harners "kärnshamanism", men har utvecklat den och lagt in element från shamanismen i Amazonas.

Vi som håller kurserna är:

Marie Perruchon är kulturantropolog och har doktorerat om shamanism hos shuarindianerna i Ecuador. Hon har levt två år hos shuarindianerna och initierades till shaman där. Hon har också praktiserat nyshamanism sedan början på 1980-talet.

Mingo Etsa Jempekat Shuir är shuarindian från ecuadorianska Amazonas. Han är shaman och har kunskap om örtmedicin i Amazonas och inkahealing. Han ger energihealing, dvs. renar från negativa energier och tillför ny, positiv energi.

Om du inte har möjlighet att gå en kurs hos oss så kan du samla ihop en grupp så kommer vi till er. Det gäller också om ni bara vill ha energihealing.